Od 8 do 15 maja trwa Tydzień Bibliotek. Tegorocznym hasłem świętowania są słowa „Zasmakuj w bibliotece”. Z tej okazji Powiatowa Biblioteka Publiczna zaprasza do odkrycia kulinarnych specjałów ziemi puławskiej przekazywanych z pokolenia na pokolenie. Na oknach biblioteki pojawiła się wystawa prezentująca nasze publikacje z działu Kuchnia regionalna.
„Wokół kuchni i stołu – tradycje ziemi puławskiej”, „Smaki ziemi puławskiej – turystyczne, przyrodnicze i kulinarne”, „Zachować w pamięci – kulturowe, krajobrazowe i kulinarne dziedzictwo ziemi puławskiej” oraz „Magia Świąt” to książki, które zawierają bogaty zbiór oryginalnych przepisów kulinarnych z terenu powiatu puławskiego. Ukazują nowinki kulinarne i tradycje żywieniowe, które charakteryzują ziemię puławską. Zapraszamy zatem do lektury, wszystkie publikacje można przeczytać on-line na stronie PBP w zakładce „Nasze publikacje”.
Życzymy smacznego!